Wat is microneedling?

Wat is microneedling?

7 juni 2022 Uit Door Redactie

Microneedling, je hebt er waarschijnlijk al een keer iets over gehoord. Het wordt ook wel een collageen inductie therapie genoemd. Het is een van de nieuwste trends als het gaat om beauty en welzijn. Bij de behandeling wordt de huid doorprikt met naaldjes en deze maken wondjes in de huid. Dit is natuurlijk de bovenste huidlaag, waardoor de rest niet beschadigd kan raken. Het klinkt natuurlijk pijnlijk en eng, maar dat is het eigenlijk helemaal niet. Het lichaam ziet dit als een aanval op de huid en zorgt ervoor dat alles herstelt wordt. Hierdoor ziet je huid er een stuk beter uit en voelt het bovendien een stuk steviger aan. Voor wie is deze behandeling? En wat zijn de voordelen van Microneedling? In dit artikel gaan we hier uitgebreid op in, zodat je er meer over te weten komt.

Wanneer gebruik maken van microneedling?

Microneedling kan op verschillende momenten het verschil maken voor een gezonde huid. Het is voor iedereen die haar of zijn huid wilt verbeteren en natuurlijk vooral verstevigen. Het ziet er ook een stuk mooier uit, maar mag wel wat kosten. Daarnaast moet je dit laten doen door een specialist met ervaring op het gebied van microneedling. Bij littekens kan het ook handig zijn om deze behandeling te nemen, daarnaast kan het ook goed werken tegen huidveroudering. Voor de mensen met een grove huidstructuur kan het ook helpen en voor mensen met pigmentvlekken.

Wat zijn de voordelen van microneedling?

Microneedling brengt diverse voordelen met zich mee, waar je huid van kan genieten. Het stimuleert huidvernieuwing en kan op deze manier ook collageen aanmaken. Het collageen zorgt natuurlijk voor een strakke en stevige huid. Ook verzacht het licht de rimpeltjes en de vlekken van pigment die op je huid zitten. De vochtbalans wordt ook hersteld in je huid en de elasticiteit wordt hierdoor weer verbeterd. Het leidt tot een lifting en een versteviging van de huid en het verkleint grove poriën. Over het algemeen gaat de microneedling behandeling ervoor zorgen dat je huid een stuk gladder en frisser uitziet.

De behandeling

De behandeling met microneedling, moet je altijd door een specialist laten uitvoeren. In totaal duurt de behandeling ongeveer 45 minuten en wordt er ook gebruik gemaakt van een masker. De masker kalmeert de huid en zorgt ervoor dat bepaalde dingen sneller opgenomen kunnen worden. Enkele sessies van microneedling kan al voor een optimaal effect zorgen en je een mooi resultaat geven.